Belföld koronavírus

A Magyar Posta is javasolja a maszkhasználatot

A Magyar Posta hétfői közleményében azt javasolja a budapestieknek, hogy a postahivatalokban is takarják el az arcukat hétfőtől.

A 2020. április 27-től érvényes fővárosi rendelet a kereskedelmi egységekre és a városban közlekedő tömegközlekedési járművekre érvényes, a postákra, mint közszolgáltatást ellátó szolgáltató helyekre nem vonatkozik. Ennek ellenére a Magyar Posta kéri a fővárosiakat, hogy használjanak védőfelszerelést akkor is, ha a postára mennek, ezzel a saját és a postai munkatársak egészségét is védik, a mindenütt jelenlévő fertőzésveszély kockázatát csökkentik. A posták működési rendje hasonló az üzletekéhez, azaz egyszerre több ember is jelen van az ügyféltérben, ezért különösen fontos a védekezés minden formája.

Sőt, kérésük nem csak Budapestre vonatkozik. A cég javasolja hogy minden olyan településen, ahol a helyi önkormányzat a fertőzés további terjedése miatt kötelezővé tette a maszk vagy az arcot eltakaró kendő, sál használatát a kereskedelmi egységekben és tömegközlekedési eszközökön, az előírást a posták felkeresésekor is vegyék figyelembe.

Hozzátették, a Magyar Posta veszélyhelyzet kihirdetése óta több intézkedést is tett, hogy a fertőzésveszély kockázatát mérsékelje. Ezért folyamatosan biztosít védőfelszerelést a postai munkatársaknak, korlátozta az egyszerre az ügyféltérben tartózkodók számát, és a nyitott pultos postákra leheletfogó műanyag paravánokat szerelt.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik