Belföld koronavírus

Kórházba szállították egy verőcei idősotthon hat lakóját

Hat idős gondozott koronavírustesztje lett pozitív a verőcei Migazzi Idősotthonban – írja a hvg.hu „egy eldugott polgármesteri tájékoztatóbóra” hivatkozva. Az április 24-i keltezésű dokumentum szerint mind a hat fertőzöttet kórházban kezelik, az intézmény pedig „felkészült a fertőzésgyanús esetek ellátására, minden visszaérkező ellátottat izoláltan és védőfelszerelésben látnak el a higiéniai szabályok betartásával”.

A 94 fős otthon többi lakója és munkatársa jól van, a koronavírus tünetei senkin nem jelentkeztek. A lap ezt a polgármestertől tudja, mert a fenntartó Katolikus Szeretetszolgálat nem volt hajlandó válaszolni a kérdéseikre.

Grauszmann György szerint a fertőzést egy kórházból hazaküldött lakó „vitte be” az intézménybe, de a második tesztje már negatív lett – a fertőzés kiderülte után pedig minden lakót és dolgozót leszűrtek, és senki másnak nem lett pozitív a tesztje. A hat újabb esetre pénteken derült fény, miután az intézmény egyik munkatársáról kiderült, hogy fertőzött és ezt követően újra mindenkit leszűrtek. A fertőzötteket a balassagyarmati kórházban kezelik, az állapotuk nem súlyos egyelőre.

Eddig 25 idősotthonban találtak fertőzött betegeket.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik