Belföld koronavírus

Karantén alá került az oroszlányi hajléktalanszálló, ahonnan a tatabányai kórházba járt vesedialízisre egy lakó

Oroszlány polgármestere, Lazók Zoltán közölte, hogy hatósági karantén alá került a város hajléktalanszállója. Mint írta,„a szombati napon a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tiszti főorvosa jelezte az önkormányzat és a szociális szolgálat felé, hogy az oroszlányi hajléktalanszálló egyik lakója, aki előzőleg a tatabányai Szent Borbála kórházban vese dialízisen vett részt több alkalommal, a vizsgálati protokollnak megfelelően történt mintavétel alapján pozitív teszttel rendelkezik”.

Hatósági karantén alatt a hajléktalanszállóA szombati napon a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tiszti főorvosa…

Közzétette: Lazók Zoltán – 2020. április 27., hétfő

Arról a tatabányai kórházról van szó, ahol legalább húsz dolgozó kapta el a koronavírust. Itt dolgozott az a 41 éves férfi is betegszállítóként, aki belehalt a betegségbe.

A tatabányai kórház dolgozója volt az elhunyt 41 éves férfi
A Magyar Hang információ szerint egészséges volt korábban, de kórházi fertőzést kapott.

„A beteg járóbeteg ellátáson vett részt, a kezelések után minden alkalommal visszatért a hajléktalan szálóra, a lakótársakkal a közvetlen kontakt több napon keresztül megtörtént. Az ellátottat jelenleg kórházban kezelik” – írta a polgármester.
A megyei tiszti főorvos, a város polgármesterével együttműködve elrendelte a hajléktalan szálló bezárását, 48 fő hatósági karanténba helyezését, kijelölve a jelenleg üresen álló, az elkülönítést jobban biztosító kollégiumot. Az ellátottakkal önkéntesen 2 fő, a szociális szolgálat munkatársai költöznek be a karantén teljes időtartamára. Jelenleg nincs igazolt koronavírusos megbetegedés a karanténba helyezett lakók között.

A hatósági karantén ideje alatt senki sem hagyhatja el az épületet. A biztonsági szolgálat mellett a rendőrség és a közterületfelügyelet is. fokozott ellenőrzést végez.

Kiemelt kép: Lazók Zoltán / Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik