Belföld

Sokallta a vásárlókat Angyalföldön, robbantással akarta elintézni a vírusmentességet

Letartóztatták azt az 54 éves férfit, aki robbantást helyezett kilátásba arra az esetre, ha nem intézik el a rendőrök, hogy kevesebb vásárló legyen az egyik angyalföldi áruházban.

Az ötvennégy éves férfi csütörtökön délután felhívta a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget azzal, hogy túl sokan vannak az egyik Béke utcai áruházban. A férfi azzal fenyegetett, hogy ha a rendőrség két napon belül nem intézkedik, akkor egy Molotov koktéllal elintézi, hogy kevesebben legyenek az üzletben, mert nem tűri a tömeget kerületi áruházakban, és elintézi a vírusmentességet.

A telefonáló nem sokkal később személyesen is megjelent a boltnál, és gyalázkodó kifejezéseket firkált a falra. A rendőrség őrizetbe vette, majd terrorcselekménnyel és rongálással gyanúsította meg az elkövetőt.

Úgy tudjuk, hogy a férfi beismerte tettét a kihallgatása során, cselekedetét pedig azzal magyarázta, hogy ő csak jót akart. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója egyetértett a Fővárosi Főügyészség indítványával és bűnismétlés kizárása érdekében letartóztatta a férfit. A végzés nem végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik