Belföld koronavírus

Rögtön találtak egy fertőzöttet a városban, ahol tömeges tesztelésbe kezdtek

A Pécs mellett fekvő kisváros, Kozármisleny vezetői úgy döntöttek, hogy beszereznek 2000 koronavírus tesztet, amit kedvezményes áron használhatnak a városlakók. Szombaton kezdték meg a lakosság tesztelését és rögtön a délelőtt folyamán találtak is pozitív esetet – írja a hvg.hu.

A kozármislenyieket gyorstesztekkel vizsgálják, ez azt mutatja ki, ha valaki öt napja vagy régebben fertőzött, vagy már korábban átesett a betegségen. A helyi sportcsarnokban végzett teszt után emailben kap mindenki tájékoztatást pár percen belül az eredményről.

Bíró Károly polgármester elmondta, hogy a pozitív tesztet produkáló személy tünetmentes. Azt is hozzátette, hogy az illető, bár kozármislenyi lakcímmel rendelkezik, nem lakik a városban.

A városnak nagyjából 10 millió forintjába kerül a 2000 teszt elvégzése, amelyben a hozzájárulás, a sportcsarnok használata és a teszt elvégzésében közreműködő önkormányzati dolgozók bére is benne van. A polgármester szerint azért tartja fontosnak a lakosság átfogó szűrését, mert ezzel arra számít, hogy így hamarabb térhetnek vissza a rendes kerékvágásba a dolgok a városban.

Kiemelt kép: MTI/AP/Nirandzsan Sresztha

Ajánlott videó

Olvasói sztorik