Belföld koronavírus

Megkérdezték, hány fertőzött van náluk, három idősotthon teljesen ugyanazt válaszolta

Hadházy Ákos pénteken Facebook-oldalán számolt be arról, hogy három, egymástól több száz kilométerre lévő idősek otthonának vezetője is ugyanazt válaszolta arra a kérdésre, hogy van-e koronavírus-fertőzött gondozott az intézményben.

Süttő, Tiszakécske és Dévaványa idősotthonának vezetője szó szerint ugyanazt a választ küldte Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő adatigénylésére:

Álláspontunk szerint ez nem közérdekű adat, tekintettel arra, hogy következtetést lehet vonni ellátottjaink különleges egészségügyi adatára vonatkozóan, adott esetben ezen információval és a rendelkezésére álló egyéb információkkal együtt természetes személy ellátottunk beazonosítható. A 93/2020. (IV. 6.) Korm. rendelet alapján – jogszabályi kötelezettség teljesítése alapján – ezen adatkörre az Operatív Törzs megkeresésére van válaszadási kötelezettségünk.

A független képviselő szerint az, hogy egy vesszőt sem változtattak a válaszon, azt jelenti, hogy valaki diktált nekik.

Nem találhatnak ki egymástól függetlenül ugyanolyan hazugságot arra, miért titkolóznak- ez csak attól a kormánytól jöhetett, aki azt hiszi, a járványt titkolózással lehet legyőzni

– írta.

Kassai kétszáz intézménynek küldött ki kérdőívet, közülük körülbelül hatvan helyről kapott választ, és mindenhol a védőeszközökről és a tesztelés hiányáról számoltak be.

Sok helyen van gyanús eset, de nem tesztelték őket csak az elkülönítést igyekeznek megoldani. Hárman azonban központi segítséget (utasítást) kaptak a hallgatáshoz

– zárta a bejegyzést Hadházy.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik