Belföld

Bevallotta bűnösségét a Szigeten drogot áruló holland futó

Bevallotta bűnösségét az a két holland férfi, akik 100 millió forintot érő droggal érkeztek a Sziget Fesztiválra tavaly augusztusban

– közölte megkeresésünkre Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője. Hozzátette az idősebb vádlottra tíz, a fiatalabb társára pedig nyolc év fegyházat kért az ügyészség arra az esetre, ha váddal egyező beismerő vallomást tesznek az előkészületi ülésen, s lemondanak a tárgyalásról való jogukról is.

Értesüléseink szerint a holland válogatott futó, Roelf B. azt mondta a vallomásában, hogy ő csupán segédkezett a társának, és igazából bele sem gondoltak abba, hogy milyen súlyos bűncselekményt követnek el. Idősebb társa ugyancsak beismerte a bűnösségét, ám a pontos részletekbe ő sem bocsátkozott.

A vádirat szerint az idősebb férfi nagykereskedelmi mennyiségű marihuánát és extasy tablettát szerzett be Hollandiában. Ezután rávette a huszonkét éves sportolót arra, hogy utazzon vele Magyarországra és segítsen neki értékesíteni a kábítószert a Sziget Fesztiválon. A két férfi egy kisbusszal utazott Magyarországra és abban hozták magukkal a drogot is.

A marihuánából kész cigarettákat sodortak, amelyeket műanyag fiolákba csomagoltak illetve kisméretű műanyag tasakba szereltek ki, a tablettákat szintén kisméretű műanyag zacskókba adagolták. A reklámozás és a lehetséges vásárlók felhajtása érdekében több ezer, színes árlistát nyomtattak, amelyen feltüntették az idősebb éves férfi telefonszámát. A két holland augusztus 4-én  érkezett a fesztiválra, ahol két külön sátorba költöztek.

A kábítószert a futó sátrában, és a központi értékmegőrzőben helyezték el. A két férfi megkezdte a kereskedést, de a biztonsági szolgálat munkatársai két nappal később felfigyeltek a tevékenységükre, és értesítették a rendőrséget. A lefoglalt kábítószer a jelentős mennyiség alsó határát több mint ötvenszeresen meghaladta.

A Fővárosi Főügyészség a főbűnösre tíz, a futóra pedig nyolc év fegyházat kért arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket. Emellett azt indítványozták, hogy a két férfit ugyanennyi időre utasítsák ki Magyarország területéről.

Kiemelt kép: mti / BRFK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik