Belföld koronavírus

Több mint 20 ezer tesztet végez el az önkormányzat Budapesten

A Főváros Önkormányzat a következő napokban 10 ezer PCR típusú koronavírustesztet végez el a fővárosi cégeknél és intézményekben a következő napokban. Közleményükben azt írták:

A tesztelésnek kiemelt szerepe van a betegség terjedésének lassításában, és ha később enyhíteni akarunk a mostani szigorításon, akkor rengeteget kell tesztelni.

Az önkormányzat közölte: a nemzetközi tapasztalatok és a mérvadó egészségügyi szervezetek szerint minél több tesztet kell végezni annak érdekében, hogy megállítsuk a járvány terjedését. Ezért eddig összesen 28 ezer tesztet szereztek be. Ebből 10 ezer darab közbeszerzési eljárás keretében a Kelen Kórház Kft.-től vásárolt IgM/IgG típusú teszt, amelyeknek a felhasználása folyamatos az idősotthonokban és a hajléktalan ellátó szervezeteknél.

A Fővárosi Önkormányzat intézményeiben folyó védekezési munkát a központi kormányzat 500 db IgM/IgG teszt átadásával támogatta.

A tesztelésnek kiemelt szerepe van abban, hogy tudjuk, ki az, aki átesett már a betegségen és hol tart éppen a járvány, hogy a mostani korlátozó intézkedéseken enyhíteni lehessen

– fogalmaztak.

A teszteket a főváros a szociális, és idősotthonokban dolgozó munkatársakon, gondozottakon és az intézmények lakóin végzi el először.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik