Belföld koronavírus

Koronavírusos a tatabányai Szent Borbála Kórház 14 dolgozója és több beteg is

Sorozatos megbetegedések jelentkeztek a tatabányai Szent Borbála Kórház Nefrológiai és Gasztroenterológiai Osztályán – szúrta ki az Index a kórház honlapján. Az intézmény szerdán frissített bejegyzésében áll:

Tizennégy munkatársunknál és több betegnél igazolódott a koronavírus. A kontaktkutatást a Nemzeti Népegészségügyi Központ lefolytatta, további tizenöt dolgozó karanténban van. Az érintett D-épület zárófertőtlenítését elvégeztük. A két fekvőbeteg-ellátó egység összevonásra kerül, és létszámgondok miatt a továbbiakban mátrix rendszerben működtetjük. Jelenleg az osztályon felvételi zárlat van.

Korábbi bejegyzésükben azt írták, huszonhét munkatársuk esett ki a munkából az említett osztályokon, ahol kedden, a sorozatos megbetegedések miatt minden, akkor ott dolgozót és betegüket gyorsteszttel tesztelték. Az eredmények kedden negatívak lettek, egy esetben pedig bizonytalan.

Kedden a portál próbálta megtudni az operatív törzstől, hogy mi az oka annak, hogy Komárom-Esztergom megyében múlt szombat óta megduplázódott az koronavírussal igazolt fertőzöttek száma, de nem kaptak választ.

Kiemelt kép: MTI / Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik