Belföld koronavírus

Koronavírus-fertőzött a közmédia egyik munkatársa

Megfertőződött az új koronavírussal a közmédia egyik munkatársa – írja a 444.hu. A portál megszerezte az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel levelét, amit hétfőn délelőtt küldött ki az ügyben a munkatársaknak.

A vezérigazgató azt írja, hogy a megfertőződött kollégájuk április 5-én volt utoljára beosztásban a közmédia Kunigunda úti épületében. Nem sokkal később hozzátartozóinál kimutatták a vírust. Ezt követően őt házi karanténra kötelezték, és nem mehetett többet dolgozni. Április 17-én produkálta az első tüneteket; tesztelték, és tesztje pozitív eredményt mutatott. Az érintett azonnal értesítette az MTVA vezetőségét.

Megkezdtük a kontaktkutatást, feltérképeztük munkavállalónk mozgási és esetleges érintkezési útvonalát. Mivel a kollégánk az Adásvezetési Iroda munkatársa, munkája során nagyon kevés emberrel tartózkodott egy légtérben, és szerencsére nem érintkezett senkivel. A biztonsági előírásokat betartotta, szájmaszkot viselt, az épületben feleslegesen nem közlekedett

– írta Papp a levélben.

A fertőzött munkatárssal egy légtérben dolgozókat házi karanténra kötelezték, és tesztelik őket. Az nem derült ki a tájékoztatásból, hányan vannak. A levél alapján az MTVA Kunigunda úti épületében már az eset előtt minden munkatársnak kötelezővé tették a maszk viselését, és többek közt arra kérték a kollégákat, hogy rendszeresen fertőtlenítsék munkaállomásaikat. Külön megkértek mindenki, hogy akinek közeli családtagja, lakótársa tüneteket mutat, az maradjon otthon.

Március 10-én már egyszer felmerült koronavírus-fertőzés gyanúja az MTVA-ban. Akkor az egyik kolléga lázasan ment dolgozni. Az üzemorvos ezután azonnal kórházba küldte vizsgálatra, de a tesztje végül negatív eredményt mutatott. Az akkori esetről néhány órával később beszámolt az M1 Híradó, és még este megerősítették, hogy a teszt végül negatív lett. A mostani, igazolt esetről az MTVA a 444.hu cikke készüléséig nem adott hírt.


Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik