Belföld

Tizenöt késszúrással ölte meg az édesapját a nyírmátonfalvai férfi

Emberölés miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az ellen a nyírmártonfalvai férfival szemben, aki megölte az édesapját tavaly áprilisban.

A férfi közös házban élt az apjával az édesanyja halála után. Hosszú ideje elégedetlen volt a sorsával, s ezért szüleit, a betegségét kezelő szakembereket, valamint az általa szedett gyógyszerek mellékhatásait okolta.

Az ominózus este az apja tévét nézett a nappali kanapéján. A férfi almát akart enni, ezért a kezébe vett egy kést a konyhában, majd bement vele a nappaliba. Ezt követően minden ok nélkül rátámadt az apjára. A családfő felállt, és dulakodni kezdtek, majd a fia tizenötször belé vágta a kést. Az erősen vérző apja arccal a padlóra esett, elvesztette az eszméletét, majd néhány perc múlva meghalt.

A gyilkossággal vádolt férfi előzetes kényszergyógykezelés alatt áll. Mivel kóros elmeállapota miatt cselekménye veszélyességének felismerésére képtelen volt, ezért  a törvény erejénél fogva nem büntethető. Ezért a főügyészség azt indítványozta, hogy mentsék fel az ellene felhozott vádak alól, és rendeljék el a további kényszergyógykezelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik