Belföld koronavírus

Újabb 17 magyar halt bele a koronavírusba

Átlépte az 1900-at a fertőzöttek száma.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1916 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A kormányzati tájékoztatási oldal szerint meghalt újabb 17 krónikus beteg. Ezzel 189-re emelkedett az elhunytak száma, 250-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

784 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 61-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat. Készülnek a tömeges megbetegedésekre.

Az oldal adatai szerint jelenleg 11 959-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma vasárnapig 46 353 volt.

Még a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Már bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma.

A beazonosított fertőzötteknél jóval több lehet a tényleges vírushordozó. A fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, mindenki tartsa be az ajánlásokat, a kijárási korlátozásokat. Különösen kéri erre a budapestieket, mert a fővárosban van a legtöbb (971) fertőzött. Ezt követi Pest megye (278), Fejér megye (146), Győr-Moson-Sopron megye (63), Csongrád megye (57) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (52). A legkevesebb (13-13) fertőzött Heves és Békés megyében van.

Kiemelt kép: A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont munkatársai a központ laboratóriumában Pécsen. A laboratóriumba Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyébõl érkeznek minták. MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik