Belföld

Ortodox húsvét unortodox idővel, jéggel, széllel

14 megye besárgult, veszélyjelzést adtak ki. A hidegfront migrénes fejfájást, görcsös panaszokat okozhat.

Vasárnap többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé lehet  eső, zápor, a Dunántúlon és a középső országrészben néhol zivatar. Délután egyre nagyobb területen szűnik meg a csapadék, északon késő délután a felhőzet is csökken. Napközben a szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik. A hőmérséklet napközben 14 és 20 fok között alakul, de délnyugaton még 20-26 fok valószínű. Késő estére 8, 15 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap éjfélig a zivatarok veszélye miatt figyelmeztetést adott ki 14 megyére.

Azt írták, a zivatarokat viharos (60-70 km/órás) széllökések,  nagyobb mennyiségű csapadék (lokálisan 10-20 mm) és apró szemű jégeső is kísérheti.

A hidegfront miatt migrénes fejfájás, görcsös panaszok lehetnek,  fáradékonyság, koncentrációs gondok is adódhatnak. Mivel hidegebb levegő áramlik térségünkbe, jövő héten akár talajmenti fagy is előfordulhat hajnalban.

Hétfőn éjszaka délnyugaton is csökken a felhőzet, napközben gyengén felhős, napos idő lesz. Csapadék nem várható. Az északkeleti szelet sokfelé élénk, az Észak-Alföldön erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között várható.

Kedden a sok napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szelet többfelé erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között valószínű, de az északi völgyekben és az Alpokalja fagyzugosabb részein ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik