Belföld

Hétfőtől fogadja a vírusbetegeket Csányiék járványkórháza

Hetekig üresen állt a Budai Egészségközpont 120 ágyas kórháza, mert nem kapta meg az utolsó szükséges engedélyt ahhoz, hogy koronavírusos betegeket fogadhasson.

Az engedélyt Kásler Miklósnak, a kormány egészségügyért felelős miniszterének kellett volna kiadnia, de a tárcavezető április eleje óta nem reagált a XII. kerületi magánkórház levelére.

A 24.hu csütörtökön írt a Csányi Sándor OTP-vezér, és Varga Péter Pál orvos érdekeltségébe tartozó intézményről, amely március közepe óta készült a járványkórházi működés beindítására, de hiába várták az induláshoz szükséges hivatalos értesítést.

Kásler nem ad engedélyt, nem tud koronavírusos betegeket fogadni a Csányi-féle magánkórház
Az OTP-vezér érdekeltségébe tartozó Budai Egészségközpont március óta teljes készültségben van, de üresen áll.

Információink szerint a kórház a cikk megjelenése után megkapta a zöld jelzést, és hétfőtől fokozatosan fogadni kezdő a koronavírusos pácienseket.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön azt közölte, hogy a Budai Egészségközpontnak nincs is szüksége külön engedélyre ahhoz, hogy koronavírus-fertőzött betegeket lásson el. Azt írták: Müller Cecília országos tisztifőorvos erre március 23-án, Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter jóváhagyásával, már ki is jelölte a központot, tehát nincs szüksége a feladat ellátásához külön engedélyre, az adott időponttól fogadhat koronavírussal fertőzött betegeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik