Belföld

Miközben Budapesten eltűntek a parkokból az emberek, Jász-Nagykun-Szolnokban egyre többen mennek ki

A Google mobiladatok alapján ismét összefoglalta, hogyan alakult az egyes helyszíneken eltöltött idő a januári-februári öthetes bázisidőszakhoz képest, ami még a járvány miatt hozott korlátozó intézkedések előtt volt.

Az április 11-i jelentésből kiderül, hogy:

  • összességében 21 százalékkal csökkent a parkok látogatottsága a bázisidőszakhoz képest. Ez az előző heti jelentésben még nagyon másképp nézett ki, akkor 20 százalékos növekedést mutattak. Ez egyértelműen a közterületek lezárásának hatása.
  • Az április 9-i jelentésben még az szerepelt, hogy 27 százalékkal csökkent a közértek, piacok, szupermarketek, gyógyszertárak látogatottsága. A friss jelentés szerint viszont a magyarok újra visszamerészkedtek ezekre a helyekre, ugyanis a januári-februári időszakhoz képest csak négy százalékkal alacsonyabb a mostani látogatottsága a közérteknek.
  • A bázisidőszakhoz képest 38 százalékkal csökkent a munkahelyen eltöltött idő, ennyivel kevesebbet járnak be a magyarok dolgozni a home office-korszak kezdete óta.

Megyénkénti érdekességek:

  • A kirándulások, parklátogatások Budapesten estek jelentősen vissza, a normál állapotokhoz képest 50 százalékos a csökkenés, Jász-Nagykun-Szolnok megyében viszont 50 százalékkal nőtt a parkban sétálók száma. Tehát amíg Budapesten alig tudtak kimenni az emberek a közparkokba, a Jász-Nagykun-Szolnokiak nagyrészt ott töltötték a hosszú hétvégét.
  • Somogyban és Nógrádban nőtt leginkább a közértekben, piacokon vásárlók száma, Budapesten viszont 10 százalékkal csökkent a januári-februári adatokhoz képest.
  • A tömegközlekedést használók száma Budapesten 64 százalékkal esett vissza, Nógrádban viszont csak 9 százalékkal csökkent a bázisidőszakhoz képest.
  • A munkahelyeken eltöltött idő Vas megyében 48 százalékkal csökkent, Békésben viszont csak 26 százalékkal.

kiemelt kép: Kummer János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik