Belföld

Szájba köpte, verte, megalázta, kirabolta társait egy somogyi nevelőotthonban lévő tini

Rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 16 éves fiatallal szemben, aki a Somogy megyében lévő intézetben rendszeresen követett el személy elleni erőszakos és vagyon elleni bűncselekményeket.

A letartóztatásban lévő tini összesen 11 bűncselekményt követett el 2018-ban és 2019-ben. Egy alkalommal az alvó társa mellől emelt el 36 ezer forint értékben étkezési utalványokat, de olyan is előfordult, hogy egy másik fiú márkás ruháit lopta el 52 ezer forint értékben.

Hiába kérte a nevelője, hogy ne bántsa az egyik társát, ő tovább folytatta a bántalmazást. Előfordult az is, hogy az intézetben nevelkedő gyerekektől erőszakkal szerezte meg cigarettájukat, zsebpénzüket, valakivel a korábban tőle erőszakkal elvett e-cigarettáját vásároltatta vissza.

A fiatal rendszeresen megalázta gyengébb és kiszolgáltatott társait, az egyik enyhén fogyatékos fiú szájába köpött, majd megakadályozta, hogy a kimenjen a szobából, mert a leckéztetését még nem fejezte be.

Az ügyészég 3 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést és 3 év közügyektől eltiltást kért rá arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét.

Fotó: Stocphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik