Belföld koronavírus

Két áldozata van a koronavírusnak a mezőszilasi idősek otthonában

Két idős gondozott meghalt a napokban koronavírusban a Fejér megyei Mezőszilason működő idősek otthonában, írja az Átlátszó. Egyiküket kórházi kezelésről szállították vissza az otthonba, majd újra kórházba került, amikor pozitív lett a koronavírus-tesztje, illetve állapota is rosszabbra fordult.

A másik gondozott is a kórházban hunyt el, az intézményből pedig 13 dolgozót házi karanténba küldtek. Az Átlátszó úgy tudja, az otthon teljes férfi részlegét lezárták.

Szerdán a Mezőszilas Község Önkormányzata nevű Facebook-oldalra feltöltött közleményben Steidl János polgármester még csak arról írt, hogy 13 fő van hatósági házi karanténban, de részleteket ekkor nem árult el, illetve haláleseteket sem említett. A településvezető egyúttal hangsúlyozta, hogy a karantén nem kötelező a karanténban lévőkkel egy háztartásban élőkre.

A Fejér Megyei Integrált Szociális Intézményhez tartozó mezőszilasi otthon fenntartója, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság egyelőre nem válaszolt a lap kérdéseire. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltsége a halálesetek hírét megerősítette.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik