Belföld koronavírus

Nincs is világjárvány – hangoztatja egy belgyógyász, az orvosi kamara vizsgálatot kezdeményezett ellene

Vizsgálat indulhat egy magyar orvos ellen, aki egy nyilvános videón azt állította, hogy nincs világjárvány és nincsenek tömeges megbetegedések sem, hanem „a médiapánik és a politikusok okozzák a legnagyobb bajt, nem a vírus” – írja az atv.hu.

Tamasi József tízperces videójában a médiát és a politikusokat hibáztatja a kialakult járványügyi helyzet miatt, szerinte ugyanis elképzelhető, nincs is járvány.

A videóban az orvos arra is kitér, hogy sem Olaszországban sem Spanyolországban nincs tömeges járvány, bár a koronavírus jelen van.

Tamasi József kollégám bejelentkezése féligazságokat és csúsztatásokat tartalmaz, az időzítés – egy olyan időszakban amikor megszorító intézkedéseket hoznak az országban – több mint szerencsétlen. Szándéka nem tiszta számomra, de egy védekező periódusban, a járvány lefolyásának csoportos szakában, erősen zavarkeltő lehet – mondta az ATV-nek Szabó András belgyógyász.

A Magyar Orvosi Kamara titkára etikai vizsgálatot kezdeményezett Tamasi József ellen.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.