Belföld

Hétgyermekes család otthona vált lakhatatlanná Hajdúdorogon

Egy hétgyermekes család lakott abban a hajdúdorogi házban, ahol több gázpalack is felrobbant két héttel ezelőtt. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének, Papp-Kunkli Nórának a beszámolója szerint az anyuka vette észre, hogy füst van, s ég a ház mellé épített garázs.

A garázsban két gázpalack is volt, ezek a nagy hőség miatt felrobbantak, a lángok pedig átterjedtek a ház tetőszerkezetére is. A lakók már a tűzoltók kiérkezése előtt megpróbálták megfékezni a lángokat, de az oltás közben egy tizenhat éves fiú és a nyolc éves öccse is megsérült. Az idősebb fiút kórházba is kellett szállítani.

A szóvivő tájékoztatása szerint mindössze kéthetes volt a legkisebb gyerek, amikor történt az eset. A nehéz helyzetbe került család ideiglenesen a nagyszülőkhöz költözött. A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat továbbra is vizsgálja, hogy mi okozta a tüzet. Mivel a tűz keletkezési helyén a kazán mellett több elektromos berendezés is volt, ezért felmerült az elektromos meghibásodás lehetősége is.

Fotó: Hajdú-Bihar megyei KMSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik