Belföld

Megtört a galgagutai 89 éves nőt bottal agyonverő férfi

Beismerő vallomást tett a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatás során az a 45 éves férfi, aki agyonvert egy 89 éves nyugdíjas asszonyt a múlt héten Galgagután. A férfi több millió forintot vett magához a brutális gyilkosság után, az elrejtett pénz egy részét lefoglalták.

A Nógrád Megyei Főügyészség indítványozta a nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított azért ment az egyedül élő, betegsége miatt bottal járó, nyolcvankilenc éves ismerőséhez, hogy pénzt szerezzen tőle. Egy botot vitt magával, amivel a ház teraszán ülő asszonyt többször fejen ütötte, majd átkutatta a lakást, és elvitte azt a több millió forintot, amit talált.

A főügyészség szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását. Erre várhatóan még ma délután sor is kerül.

Frissítünk! 15:12

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészségi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik