Belföld koronavírus

Legalább minden második lakója koronavírusos a borsodnádasdi idősotthonnak

A borsodnádasdi idősotthon legalább fele koronavírus-fertőzött lehet, közölte a település polgármestere, Kormos Krisztián.

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS – április 11.Tisztelt Lakosság! A mai napon Borsodnádasdot érintően koronavírusos esetek…

Közzétette: Borsodnádasd Város Önkormányzata – 2020. április 11., szombat

 

A polgármester azt írta, hogy ugyan több forrásból is igyekezett  tájékozódni, de csak „nagyságrendi adatok állnak a rendelkezésére”. Az otthon lakóit azután tesztelték, hogy többeknek pozitív lett korábban a teszteredménye:

A mai napon érkeznek a tesztek eredményei az érintettekhez – amiről nem hivatalosan, de hitelesnek mondható helyről – elmondható, hogy az intézmény jelentős százaléka koronavírussal fertőzött. Ténylegesen nem tudok pontos számokat, de úgy tűnik a 41 fős intézmény több, mint fele érintett

– tudatta Kormos Krisztián, majd hozzátette:

Erre sincsenek biztos adataink, de nagy a valószínűsége annak, hogy a fertőzés kikerült az intézmény falain kívülre is – vagy onnan került be

– ezért is tartotta fontosnak az informálást a település vezetője.

A polgármester azt írta, hogy nem akar pánikot kelteni, „de ez már nem több száz kilométerre lévő sajtóhír – ez már a mai borsodnádasdi valóság!” A borsodnádasdiakat ezért arra kéri, hogy kerüljék a személyes kapcsolatokat, és telefonon keressék a háziorvost, ha tüneteket produkálnak.

A településen folytatódik a tesztelés és a kontaktuskutatás.

Kiemelt kép: Google Street View

Ajánlott videó

Olvasói sztorik