Belföld

Nagy igyekezetében eggyel több bűncselekményt vallott be a parókiáról és rokonaitól lopó férfi

Annyira megbánta tettét a szalézi templom parókiájáról, rokonaitól, ismerőseitől lopó férfi, hogy nagy igyekezetében még azt is bevallotta a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során, amivel meg sem gyanúsították a nyomozók – tudta meg a 24.hu.

A férfi több bűncselekményt is elkövetett tavaly decemberben. Először a főbérlője bankkártyáját vitte el, amiről közel 100 ezer forintot vett fel jogtalanul. Egy héttel később pedig a nagynénje lakásába ment be, innen egy notebookot, egy mobiltelefon-töltőt és készpénzt vitt magával. Szenteste előtt egy nappal visszatért a lakásba és lenyúlt 55 ezer forintot a tárcájából.

De aznap meglátogatta a mozgásában korlátozott dédnagymamáját is, akinek húszezer forintot vett ki a párnája alól, amikor aludt. December végén a kerítésen átmászva bement az egyik balassagyarmati templom udvarára is, a nyitott ablakon keresztül bemászott a parókia épületébe, és onnan ellopta a sértett pénztárcáját és iratait.

A bűncselekményeket beismerő férfi azzal indokolta tettét, hogy nem volt pénze. A Balassagyarmati Járási Ügyészség próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kért a lopással, csalással és kifosztással vádolt férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik