Belföld koronavírus

Orbán Viktor a Szent János Kórházban vizitelt

Csütörtökön ellátogatott a Szent János Kórházba Orbán Viktor, ahol tetőtől talpig beöltözve meglátogatott egy koronavírusos beteget is – derül ki abból a videóból, amelyet a miniszterelnök Facebook-oldalára töltöttek fel. A kormányfő megkérdezte a beteget, „hol kapta ezt el”, de nem tudta megmondani.

A koronavírusról tájékoztató honlap azt írja, hogy Orbán a kórházparancsnokkal és az intézményben dolgozó főorvosokkal egyeztetett az egészségügyi felszerelésekről, a rendelkezésre álló ágyak számáról és kihasználtságáról, különös tekintettel a lélegeztetőgépekkel való ellátottságra és jelentést hallgatott meg a kórház személyügyi helyzetéről. Személyesen is beszélt ápoltakkal, olyanokkal, akiknél már kimutatták a fertőzést, és olyanokkal is, akik kórházi karanténban vannak, de még nem bizonyosodott be róluk, hogy megfertőződtek a koronavírussal.

A videóban elhangzik, hogy a János Kórházban a 3-as belgyógyászat kardiológiai részlegét ürítették ki, ott 55 ágy van, abból tíz ágy a coronaria-őrző és öt ágyon alakítottak ki mélylélegeztetési lehetőséget. A János Kórházban jelenleg öt koronavírusos beteg fekszik, kettőt géppel lélegeztetnek, Orbán az ő kórtermüket is felkereste.

Huszonkilencedik nap. Szent János kórház // Day twenty-nine. Szent János Hospital

Huszonkilencedik nap. Szent János kórház // Day twenty-nine. Szent János Hospital

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. április 9., csütörtök

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik