Belföld koronavírus

Őrizetbe vettek egy kézfertőtlenítőt hamisító bandát Kőbányán

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a BRFK munkatársai fertőtlenítőt hamisító bandát füleltek le egy kőbányai lakásban. Az okozott kár több mint 22 millió forint.

A kerületi nyomozók április 7-én délután kimentek a megtudott címre, ahol már több ember kereste a házban lakókat. A rendőrök igazoltatták őket, ekkor kiderült, hogy a pénzüket szerették volna visszakapni, mert rájöttek, hogy a kézfertőtlenítő nem vírusölő.

A rendőrök házkutatást tartottak a Ladányi utcai ingatlanban, ahol nagy mennyiségű alkoholt, glicerint és több mint ezer legyártott, eladásra váró „Antiviral Plus” feliratú flakont találtak. A kőbányai nyomozók a helyszínen elfogták az 53 éves H. Zsoltot és lányát, a 19 éves H. Viktóriát. A férfit és a nőt előállították, őrizetbe vették majd gyanúsítottként kihallgatták.

Kiderült, hogy a 47 éves B. Erika és ismerőse bízta meg az apát és lányát a „fertőtlenítőszer” gyártásával, ugyanis az 53 éves férfi horgászcsali előállításával foglalkozik. Megbízójukat, az 51 éves S. Lászlót II. kerülti lakásán fogták el a rendőrök, ismerőse, a 47 éves B. Erika pedig bement a kőbányai kapitányságra, ahol őrizetbe vették. Lakásuknál, a garázsban 60 liter alkoholt és egyéb anyagokat foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás adatai szerint S. László és ismerőse március közepén állapodott meg H. Zsolttal és lányával, hogy kézfertőtlenítőket gyártanak, amit aztán el is adtak ismerősökön keresztül. A csalással okozott kár több mint 22 millió forint, ugyanis egy férfi ennyit utalt át a csalóknak.

A BRFK a két férfit és a két nőt jelentős értékre üzletszerűen, bűnszövetségben és közveszély helyszínén elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik