Belföld

Négy kisgyereket vettek el egy szegedi nőtől

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a helyi nővel szemben aki éveken keresztül elhanyagolta gyermekei nevelését. A helyzet annyira tarthatatlan volt, hogy a járási hivatalnak nevelő szülőknél kellett elhelyeznie a gyerekeket.

A nő 2016-tól egyedül nevelte a gyerekeit és közel két éven át a kiskorúak nevelése és gondozása során a társadalmilag elvárható minimális követelményeknek sem tett eleget. A gyermekek lakhatási körülményei és higiéniája 2017-re súlyosan megromlott, a házban nem volt ablaküveg, a víz és gázszolgáltatást korlátozták. Az udvar tele volt szeméttel, kutyaürülékkel és balesetveszélyes is volt.

Emiatt a járási hivatal részéről a gyermekek védelembe vételi eljárása megindult, de a nő alig vagy csak látszólagosan működött együtt. A nő rendszertelenül biztosított ételt gyermekeinek és bár jogosultak voltak az ingyenétkezésre, többször azt sem vette igénybe.

Az asszony az oktatási intézményekkel sem működött együtt, üzenetekre nem reagált, és a gyermekek tankötelezettségét sem biztosította rendszeresen. A kiskorúak sokat hiányoztak, felszerelésük hiányos volt, a tananyagokat nem pótolták. A nő ebben az időszakban rendszeresen italozott, és egész napokat töltött a városban a gyermekeivel. Súlyos asztmás gyerekét viszont már nem vitte el kontrollra, ezért a háziorvosnak kellett a családsegítő közreműködésével sürgősségi klinikai vizsgálatot kezdeményeznie.

Az asszony a gyerekeivel ment el a helyi bevásárlóközpontba, ahol 20 ezer forint értékű holmit rejtett a saját, valamint a gyerekei ruhájába és a babakocsiba. kasszasoron az áruház biztonsági szolgálata tetten érte és a rendőrség tulajdon elleni szabálysértés miatt helyszíni bírsággal sújtotta. A szabálysértés tettenérése után a nő alkoholos állapotban a felelősségre vonás elkerülése érdekében sírt és jajveszékelt, azt mondogatva gyermekeinek, hogy az ünnepeket sem fogják együtt tölteni, ami miatt a kiskorúak is sírni kezdtek.

Kiemelt kép: Kelemen Zoltán Gergely /MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik