Belföld

40 millió forintnyi drog és fegyver volt egy Hungária körúton lekapcsolt kocsi lökhárítója mögött

Hamarosan vádat emelhetnek az ellen a szerb férfi ellen, aki közel negyven millió forint értékű kábítószert hozott tavaly nyáron Budapestre.

A  21 éves férfit a Kőbányai út és Hungária körút kereszteződésénél kapcsolták le a rendőrök. Amikor átvizsgálták a jármű utasterét és csomagtartóját, marihuánaszagot éreztek, ezért kábítószer-kereső kutyát kértek a helyszínre.

A kutya az autó csomagterénél és hátsó részénél is jelzett. A nyomozók a lökhárító mögött és a küszöbökben speciálisan kialakított rejtekhelyet találtak, ahonnan 15 kilogramm marihuána, egy Zoraki típusú maroklőfegyver és négy darab lőszer került elő. A lefoglalt marihuána feketepiaci értéke közel 40 millió forint.

A rendőrök a 21 éves férfit a helyszínen elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt; autóját, egy Renault Clio-t lefoglalták. A rendőrség lezárta a nyomozást, így most már az ügyészségen van a sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik