Belföld koronavírus

Egészségügyi készletek tűntek el kórházakból

A koronavírus-járvány miatt kirendelt kórházparancsnokok egyik fő feladata az egészségügyi készletek – például gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek – védelme – jelentette ki az országos kórházfőparancsnok a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedd reggel.

Halmosi Zsolt hozzátette: a védekezési mechanizmusokat és a vagyonbiztonságot ellenőrizni kell. Szólt arról, hogy több esetben például a kórházi szájmaszkok, fertőtlenítőszerek útját nem lehetett követni. Több intézményvezető feljelentést is tett, így több büntetőeljárás is folyamatban van amiatt, hogy egészségügyi készletek tűntek el a kórházakból – ismertette a vezérőrnagy.

A kórházparancsnokok másik fő feladata a járványügyi szabályok betartatása az intézmény területén. Fontos, hogy azok, akiknek szükséges, meghatározott rend szerint – előszűrést követően, megfelelő védőfelszerelésben – léphessenek csak be a kórház területére – hangsúlyozta Halmosi Zsolt, rámutatva, egyetlen kis hiba kockázatot jelenthet az intézmény működésére.

kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik