Belföld

Két hajléktalan gyilkolt a 28-as villamoson, mindketten tagadják a bűnösségüket

Tagadja a bűnösségét az a két férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy péntek este megöltek egy 25 éves fiatalembert a 28-as villamoson – tudta meg a 24.hu. A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte a két férfi letartóztatását az emberölés miatt. A bűnpártolással gyanúsított nő bűnügyi felügyeletbe került.

A meggyilkolt 25 éves fiú és támadói egy villamoson utaztak péntek este. Az egyik férfi meg akarta simogatni a fiúnál lévő kistermetű kutyát, amit az eb gazdája nehezményezett, ezért szóváltás alakult ki közöttük. A szóváltás közben a terhelt leköpte a 25 éves fiút, majd dulakodni kezdtek, ami során a támadó elővett egy kést.

A megtámadott fiatalember barátja ezt észlelve a társa védelmére kelt, azonban ezt a másik férfi gyanúsított, D. Károly megakadályozta és egy alkalommal arcon ütötte. A kést tartó L. János ezt követően mellkason szúrta a fiút, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A dulakodás hangjaira a villamos vezetője megállította a szerelvényt, amelyről a gyanúsítottak futva elmenekültek. A velük lévő D. Éva átvette a gyilkostól a kést és előbb a ruhájába, majd egy közterületi virágládába dugta. A két 

Kiderült, hogy a három gyanúsított közül csak ketten rendelkeznek bejelentett lakóhellyel, ám ott egyikük sem tartózkodik: mindhárman hajléktalan életmódot folytatnak és bizonytalan egzisztenciális körülmények között élnek. Arra is fény derült, hogy a nő prostiként dolgozott, és ebből is tartotta el magát. A két férfi 15, míg a cinkostársuk 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A két férfi ráadásul többszörösen büntetett előéletű. Egyikük január 5-én szabadult feltételesen. A kést elrejtő D. Éva ugyan büntetlen előéletű, de ellene is több büntetőeljárás van folyamatban. A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal és szökés, valamint bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a két férfi letartóztatását, a velük lévő nő pedig bűnügyi felügyeletbe került. A két férfi és védőik fellebbezést jelentettek be a döntéssel szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik