Belföld

1,8 milliárdos plébániafejlesztéssel is harcol a kormány a gazdasági válság ellen

Nemcsak bátorságot vár a papoktól Orbán Viktor kormányfő a koronavírus okozta válság idején, hanem fejlesztéseket is. Legalábbis erre lehet következtetni a Pasaréti Ferences Plébánia szombati közleményéből. A Facebookon közzétett bejegyzésben azt írták, hogy a kormány azzal a kéréssel fordult hozzájuk, hogy a válság után mielőbb kezdjék meg az új közösségi ház építését.

A plébánia szerint a kormányzat terveiben nagy szerepet szánnak az ilyen típusú fejlesztéseknek a munkahelyek megőrzésében és a gazdaság újraindításában.

A Pasaréti Ferences Plébánia sietett is eleget tenni a kérésnek, és felgyorsíttatta a tervezési munkákat. Az építészek az utóbbi hetekben már véglegesítették is a közösségi ház kiviteli tervét, így hamarosan megkezdődhet a közbeszerzési eljárás.

A Facebookra kitett látványtervekről azt írták, hogy azok már tudják érzékeltetni a közösségi ház belső térviszonyait, hangulatát. „Érdemes megfigyelni, hogy itt is megjelenik a templom színvilága, valamint néhány onnan már ismert építészeti elem, a két épület egységének hangsúlyozására.”

A Pasaréti Páduai Szent Antal Ferences Templom ingatlanfejlesztésének 1,8 milliárd forintos kormányzati támogatását Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be tavaly, a karácsony előtti napokban. A pénzből a templomot és a mellette álló rendházat is korszerűsítik, valamint a templomhoz tartozó közösségi házban egy 180 főt befogadó nagytermet alakítanak ki.

Jövőbe tekintveA Kormány azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy a válság után mielőbb kezdjünk meg az új közösségi ház…

Közzétette: Pasaréti Ferences Plébánia – 2020. április 4., szombat

Az Áder János köztársasági elnök által látogatott pasaréti plébánia politikai állásfoglalásáról az Index írt cikket az 2019-es EP választás előtt. Tavaly májusban a lovagkereszttel kitüntetett Kálmán Peregrin katolikus plébános az utcán is kihangosított misén egyebek mellett arról is beszélt, hogy a hívek semmiképpen sem támogathatnak olyan pártot vagy csoportosulást, amely népszerűsíti az abortuszt, az eutanáziát vagy egyenlő rangra akarja emelni a különböző együttélési formákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik