Belföld

Már 623 fertőzött, meghalt 5 idős, krónikus beteg

38 új fertőzöttet azonosítottak, 43-ra nőtt a gyógyultak száma. Frissült a térkép a koronavírus magyarországi terjedéséről.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A koronavirus.gov.hu adatai szerint újabb 5 idős, krónikus beteg hunyt el.

Frissült a térkép a koronavírus magyarországi terjedéséről. A legtöbb fertőzött (261) Budapesten és Pest megyében (124) van. Vidéken a legtöbb fertőzöttet Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (28-28) azonosították, a legkevesebbet  Hevesben (3).

Meghalt újabb öt beteg, három férfi és két nő. A legfiatalabb 79, a legidősebb 89 éves volt, mindegyikük esetében kimutattak egyéb krónikus betegségeket is.

Azt írták, az eddig elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb. Nyomatékosan kérik az időseket, maradjanak otthon, a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Immár látható az is, hány embert érint a hatósági házi karantén. Ez csütörtök este óta nem változott, a számláló 10 668-at mutat.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik