Belföld

Letartóztatták a szeretőjét megölő gödöllői nőt

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója azt a 39 éves gödöllői asszonyt, aki megölte a szeretőjét szerdán délelőtt.

R. Katalin tíz éve él házasságban a férjével. A kapcsolatból három gyermekük is született. A férj idén januárjában szerzett tudomást arról, hogy a házasságuk alatt született gyermekek vér szerinti apja valójában az áldozat volt, akit a házaspár már régóta ismert. Ezt követően a gyanúsított gyakran tartózkodott a szeretője gödöllői házában, amiről immár a férjnek is tudomása volt.

Április 1-jére virradó éjjel a gyanúsított ismét a szeretőjénél volt. A nő kezeinél fogva az ágyhoz kötözte a szeretőjét, majd késsel többször mellkason szúrta. A szúrások következtében kialakult belső sérülések és a vérvesztéses sokk miatt a férfi életét vesztette. Az asszony aznap este bejelentette tettét a rendőrségnek.

Katalin vélhetően a nyomok eltüntetése céljából többször is visszament aznap a gyilkosság helyszínére, és a történtek után több, eddig ismeretlen személlyel is találkozhatott.

Fentiek alapján feltehető, hogy a szabadlábon hagyása esetén a bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével, illetve a nyomozás során még nem ismert tanúk befolyásolásával megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítást. De a munkahellyel nem rendelkező többgyerekes anyuka esetében az is feltehető, hogy megpróbálna megszökni vagy elrejtőzni a hatóságok elől.

Az asszony a személyi körülményeiről nyilatkozott, azonban vallomást továbbra sem tett. A bíróság egyetértett az ügyészség indítványával és elrendelte a nő letartóztatását. Az asszony és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik