Belföld koronavírus

Emmi: nem lesz hosszabb a tanév

A szaktárca a rémhír terjesztői ellen nyomozás megindítását kezdeményezte.

Nem lesz hosszabb a tanév. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben tudatta, minden alapot nélkülöz az a közösségi médiában terjedő rémhír, hogy a kormány meghosszabbította volna a tanévet.

A szaktárca a rémhír terjesztői ellen nyomozás megindítását kezdeményezte.

Nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, a diákoknak és a tanároknak lesz lehetőségük arra, hogy kicsit pihenjenek, írták és megköszönték minden pedagógusnak az elmúlt hetek áldozatkész munkáját, amely a digitális munkarendre a sikeres átállást lehetővé tette.

Kásler Miklós miniszter a veszélyhelyzet miatt arról is határozott, hogy a minősítéssel és tanfelügyelettel kapcsolatos folyamatban lévő eljárásokat a 2020/2021-es tanévre halasztják, az Oktatási Hivatal valamennyi érintett pedagógust közvetlenül értesít majd az átütemezésről. A halasztás miatt a gyakornokokat május helyett ősszel minősítik, nekik sem lesz semmiféle joghátrányuk.

Kiemelt kép: Alsó tagozatos diákok figyelik kivetítőn tanítójukat a Kőbányai Kertvárosi Általános Iskolában március 31-én. Az intézmény kislétszámú gyermekfelügyeletet biztosít azoknak a tanulóknak, akiknek az otthon tartózkodása nem megoldható a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett digitális tanrend ideje alatt. MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik