Belföld

Bevallotta bűnösségét az újszülött babáját megfojtó tiszakécskei nő

Beismerő vallomást tett a kihallgatása során az a 27 éves tiszakécskei nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte az újszülött gyermekét múlt héten – közölte megkeresésünkre Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.

A szerény körülmények között élő fiatal nő a családja előtt is eltitkolta a terhességét. Március 24. és 26. között az otthonában megszülte a gyermeket, majd a felsíró kisfiú légútjait szándékosan elzárta, ami miatt az újszülött meghalt. Úgy tudjuk, hogy a pici halálát fulladás okozta. A nő a megfojtott csecsemő holttestét egy lakatlan ingatlan udvarában rejtette el. Miután a családtagok tudomást szereztek a cselekményről, az egyik ismerősük értesítette a rendőröket.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a beismerő vallomást tevő nő letartóztatását, aki akár életfogytiglant is kaphat a csecsemő megöléséért. Ennek elrendelésére várhatóan még ma délután sor is kerül.

Frissítünk! 15:43

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és elrendelte a nő letartóztatását. A gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet elrendeléséért fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik