Belföld

Bevallotta az utolsó magyar halálraítélt K. Aladár, hogy ő lőtte arcon a szombathelyi trafikost

Életveszélyt okozó testi sértés, és fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat a Szombathelyi Törvényszék az ellen a férfi ellen, aki 2018 novemberében gázfegyverrel arcon lőtt egy trafikost Szombathelyen. Az elkövető az a K. Aladár, akit 1988-ben kötél általi halálra ítélt a Kaposvári Katonai Bíróság azért, mert megölt és meggyalázott egy 11 éves kislányt.

K. Aladár bevonszolta Anitát a Török-erdőbe, majd addig fojtogatta, amíg el nem vesztette az eszméletét. A magatehetetlen lányra ráfeküdt, majd csókolgatni kezdte és gyakorlatilag összeroppantotta a kis csontjait. A kislánynak több bordája eltört, de sérült a szíve, a tüdeje és a mája is. A férfi a kislány holttestét lemeztelenítette, majd a Kerka-patakhoz vitte és vízbe dobta. A katonai bíróság kötél általi halálra ítélte a férfit, de kegyelemből életfogytiglanra változtatták a büntetését, és feltételesen húsz év után elhagyhatta a börtönt.

A most 53 éves K. Aladárnak 2018 októberében újra be kellett volna vonulnia a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe egy másik bűncselekmény miatt, ám ehelyett előbb egy sátorban, majd egy albérletben bujkált.

K. Aladár 2018 november 20-án ismét akcióba lépett. Letámasztotta a bringáját egy szombathelyi autómosónál, majd egy trafikhoz ment. Felvette a hetekkel korábban vásárolt maszkot, majd bement az üzletbe. Elővette a gázfegyvert, majd “Add a pénzt!” – kiáltással követelni kezdte a pénzt. A kétgyerekes anyuka higgadtan felelt, hogy rendben van, de hátra kell mennie érte a pult mögé. A férfi ekkor közelről arcon lőtte. A férfi kivette a kasszában lévő 185 ezer forintot és elmenekült. Néhány nappal később a TEK-esek fogták el a megyeszékhelyen.

Vassné Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre annyit közölt, hogy tíz év fegyházat valamint tíz év közügyektől eltiltást kért az ügyészség az életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, és fegyveresen elkövetett rablással vádolt többszörösen visszaeső férfira.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy a férfi ennek a letöltése után újra szabad lehet. Mivel 2018 októberében ismét elítélték jogerősen, ezért K. Aladár jelenleg a korábbi életfogytig (ebből szabadult feltételesen) tartó büntetését folytatja tovább. Ehhez pedig ugye jön majd az a büntetés, amit a dohánybolt kirablásért kapni fog. Értesüléseink szerint K. Aladár bevallotta a szombathelyi trafikrablást a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik