Belföld

Kijárási korlátozásnál nem számít a lakcímkártya

Maradjanak otthon, emiatt ne keressék az okmányirodákat.

A koronavirus.gov.hu oldalon megjelent hivatalos tájékoztatás szerint nem kell új lakcímkártya annak, aki a kijárási korlátozás idején nem állandó, bejelentett lakcímén él.

Azt írták, jelenleg a társas érintkezések, közösségi találkozások csökkentése a cél. A kormányrendeletnek nem kizárólag a lakcímkártyán szereplő lakóhelyen, tartózkodási helyen lehet eleget tenni.

Nem szükséges új lakóhelyet vagy tartózkodási helyet bejelenteni akkor sem, ha a kijárási korlátozás ideje alatt a bejelentett lakóhelytől, tartózkodási helytől eltérő címen, például albérletben vagy hétvégi házban tartózkodunk.

Azt kérik, emiatt ne keressék fel a kormányablakokat, okmányirodákat. Ez csak újabb, fölösleges találkozásokat eredményezne, ami ellentétes lenne a kijárási korlátozás céljával.

Továbbra is kérik, mindenki csak a legszükségesebb esetben  keresse az ügyfélszolgálatokat. A járványügyi veszélyhelyzet idején a kormányablakok, okmányirodák és más kormányhivatali ügyfélszolgálatok csak előzetes időpontfoglalással fogadnak ügyfeleket.

Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik