Belföld

A sarkvidéki hideg akár hózivatart is hozhat

A következő napokban is nagy lesz a hőingás.

Kedden délelőtt jobbára országszerte kisüt a nap, csak a Duna vonalában lehetnek felhők. A déli óráktól másutt is gomolyfelhők képződnek, délután, estefelé főleg az ország északi felében zápor, hózápor, olykor látványos hózivatar sem kizárt. A szél már csak az Alföldön erősödik meg. A hőmérséklet napközben 6-10, késő este -3 és +2 fok között alakul, írja a Kiderül.hu.

Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket megterheli. Erősödhet a fejfájás, a migrén, a görcskészség, az allergiás reakció. Álmosság és fáradékonyság jelentkezhet, ingerlékenyebbek lehetünk.

Szerdán derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. A szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -3 fok között várható, de az északi völgyekben ennél hidegebb lesz.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű.

Csütörtökön derült, napos, csapadékmentes idő lesz. A déli szél főként az Észak-Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között várható, de a fagyzugokban -8, -9 fokig is lehűlhet a levegő, a magasabb helyeken, vízpartokon ugyanakkor enyhébb lehet az éjszaka.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között várható.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik