Belföld

Főügyészség: a legszigorúbb büntetést érdemli a sólyi gyerekgyilkos

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, az előre kitervelten elkövetés minősítő körülményének megállapítását is, egyebekben az ítélet helybenhagyását indítványozta a sólyi gyermekgyilkosság ügyében.

F. Ferenc maga is fiatalkorú volt gyilkosság idején, ezért maximum tizenöt év szabadságvesztéssel büntethető, és a bíróság a súlyosbító körülményeket figyelembe véve ezt a maximális mértéket szabta ki.

Az elsőfokú ítélet ellen a hajmáskéri fiú és a védője is enyhítésért fellebbezett. A másodfokú ügyészség álláspontja szerint azonban ezek alaptalanok. Álláspontjuk szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, de megállapítható még ötödik minősítő körülményként az előre kitervelt elkövetés is.

A minősítő körülmények számára, a büntetéskiszabási körülmények súlyára és nyomatékára figyelemmel a fiatallal szemben feltétlenül szükséges a maximális büntetés kiszabása. Közleményük szerint semmilyen mértékű enyhítés nem lehet indokolt.

Adrienn eltűnését az édesapja jelentette be tavaly május 18-án késő este. Elmondása szerint a kislány a ház előtt rollerezett a barátnőivel, amikor elment fürödni. Amikor észrevette, hogy nincs sehol, értesítette a rendőröket, de már csak a holttestét találták meg másnap hajnalban. F. Ferencet még aznap éjjel elfogták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik