Belföld

Apja ellen vallott, majd baltával ütötte le a reklamáló nagybátyját egy 17 éves fiú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalember ellen emberölés kísérlete és súlyos testi sértés miatt.

A fiú 2018-tól haragos viszonyban volt az apja testvérével, aki nehezményezte, hogy az unokaöccse egy másik büntetőeljárásban az apjára terhelő vallomást tett.

Tavaly januárban az ismerőse lakásán tartózkodott egy borsodi faluban, ahová az esti órákban megérkezett az apja testvére is. Itt a továbbiakban együtt italoztak, melynek során a fiú és a férfi között veszekedés alakult ki, ugyanis a férfi szemére vetette, hogy a saját apját dobta fel a rendőrségen, és ezért egyszer arcon ütötte.

A tini kiment a szobából, de nem hagyta el a lakást, hanem egy másik helyiségben maradt. Amikor a férfi el akart menni az ingatlanból, a fiú a szobában talált baltával fejbe vágta.

A nagybátyja félig megfordult, ekkor azonban a kamasz újból fejen ütötte, amitől hasra esett. A földön fekvő, vérző fejű férfit az unokaöccse ismételten meg akarta ütni, azonban ezt észlelte a vendéglátójuk. Az ingatlanban lakó férfi azért, hogy megakadályozza a további bántalmazást, bal karját az ütés irányába emelte, így a balta éle az ő kezét érte el. A fiú ezután eldobta a baltát, és kiszaladt a lakásból. A kezén megsérült férfi a szomszédtól kért segítséget.

A fiú apjának testvére nyolc napon túl gyógyuló koponyacsonttörést, míg a védelmében beavatkozó férfi szintén nyolc napon túli sérülést szenvedett. Az ügyészség fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott a fiúval szemben.

Kiemelt kép: Getty/Volker Otten

Ajánlott videó

Olvasói sztorik