Belföld koronavírus

A koronavírus miatt bővíti a kerékpáros hálózatot a főváros

A fővárosi önkormányzat szakmai stábja elkezdte kidolgozni a kerékpáros hálózat gyors bővítésének stratégiáját – nyilatkozta Balogh Samu, a főpolgármesteri iroda kabinetfőnöke az Indexnek. Elmondta, hogy a közúti forgalom előbb a 60, majd a múlt héten körülbelül az 50 százalékra esett vissza, ezért megkezdték az új kerékpáros útvonalak kiválasztását, az ideiglenes beavatkozások előkészítését, az új kerékpáros útvonalak megnyitását a jó idő megérkezéséhez tervezik igazítani, vagyis április elejére várhatók.

A kabinetfőnök hozzátette, a város vezetése a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében eddig is szorgalmazta, hogy akik nem tudnak otthon maradni, azok közül a lehető legtöbben váltsanak a közösségi közlekedésről a biciklire. Ennek érdekében már havi 100 forintra csökkentették a Mol Bubi közbringarendszer használati díját, valamint bevezették a Bubi online regisztrációját is.

Az Index azt írja, a Magyar Kerékpárosklub korábban a honlapján felsorolta a már tervvel rendelkező, könnyen megvalósítható fejlesztéseket, például a Baross utcában, a Vágóhíd utcában és a Tétényi úton, a megtervezendő, de egyszerű beruházásokat (így a Dohány utcában és a Belgrád rakparton), az ideiglenes kerékpársávok tesztjét (például végig a Nagykörúton) és további egyirányú utcák megnyitását a kétirányú kerékpározásnak.

Kiemelt kép: Ivándi Szabó Balázs / 24.hu 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik