Belföld

Az időjárás is arra buzdít, maradj otthon

Megérkezik a hidegfront, több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A szélvihar miatt figyelmeztetést adtak ki.

Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, erősen felhős, borult idő valószínű. Kora délelőttig főleg északkeleten és az Alpokalján, majd a középső országrészben fordulhat elő eső, havas eső, hó. Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon, a Zemplénben viharossá fokozódik. A hőmérséklet napközben 4 és 10, késő este -1 és +6 fok között alakul, írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat két megyére (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén) elsőfokú figyelmeztetést adott ki, mert a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

Azt írták, hogy főként a Bodrogköz térségében és a magasabban fekvő területeken a legerősebb széllökések 70-80 km/óra között lehetnek.

Hajnaltól főleg az Alpokalján lehet gyenge havazás, havas eső, de az Északi-középhegység tágabb környezetében, a Dunántúl magasabban fekvő részein is számítani lehet gyenge havazásra, havas esőre. Napközben egyre inkább az eső lesz jellemző.

Kedden mindenütt kisüt a nap. Csapadékra nagyobb eséllyel hajnalban és délután lehet számítani havas eső, hózáporok formájában. A szél az Alföldön megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 2 fok között várható, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 10 fok között valószínű.

Szerdán többórás napsütés várható, de időnként megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között várható, de a fagyzugokban mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 11 fok között várható.

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik