Belföld koronavírus

Több mint 3 millió maszk érkezett Budapestre vasárnap

Szombatról vasárnapra virradó éjjel 3 millió 270 ezer darab arcmaszk érkezett Pekingből Budapestre – közölte a Wizz Air. A magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket a légitársaság szállította haza.

Emlékeztettek, hogy szombat reggel három Wizz Air-különjárat érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a fedélzetén a hazai egészségügyi személyzetnek szánt 27 tonnányi védőfelszereléssel. A három Airbus A321neo még csütörtökön szállt fel, és miután leszállt tankolni Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban, az éjjeli órákban ért Sanghajba. A berakodás után irkutszki és nur-szultani tankolással repültek vissza Magyarországra.

Hozzátették azt is, hogy a hét elején a magyar kormány megbízásából a Wizz Air az Egyesült Államok több városából repíti haza azt a több mint 450 magyar állampolgárt, akik a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, a különböző államok által bevezetett utazási korlátozások miatt más módon nem tudtak hazajutni.

Kiemelt képünkön egy korábbi szállítmány. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik