Belföld koronavírus

Két háziorvos is koronavírusos lett Újbudán

Újbuda DK-s polgármestere jelentette be online sajtótájékoztatóján, hogy a XI. kerületben két háziorvost is megfertőzött a koronavírus.

László Imre elmondta, a két megbetegedés súlyos következményekkel jár, ugyanis a két háziorvos közül az egyik a tízezer lakosú Őrmezőn dolgozott, ahol mostanra orvos nélkül maradtak az emberek. Méghozzá azért, mert a városrészben három háziorvos teljesített szolgálatot a járvány megérkezéséig, közülük az egyik azért eset ki a munkából, mert 65 év feletti, egy másik azért, mert transzplantációs műtétje miatt szintén veszélyeztetett, most pedig kiesett a munkából az utolsó háziorvos is. Hozzátette, a másik megbetegedett háziorvos Gazdagréten dolgozott.

A polgármester szerint mindez a kormány hanyagsága miatt történt, mert valódi védőfelszerelést nem kaptak ez egészségügyi dolgozók. Mint mondta, bár a kormány mutogat mindenféle szállítmányokra, még sincs az orvosoknál megfelelő védőmaszk.

Kiemelte, a kormányt terheli a felelősség az eddig megfertőződött orvosok és egészségügyi dolgozókért. Egyben közölte, hogy Újbuda önkormányzata nagyszabású maszkbeszerzést indított, ezért arra kéri a kormányt, hogy a behozott maszkok után adómentességet adjon a kerületnek.

Kiemelt kép: MTI 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik