Belföld

Baltanyéllel sózott támadója kezére egy postásnő Marcalinál

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Marcali Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki előbb összevitatkozott, majd megtámadott egy postást Marcalinál.

A nő tavaly szeptemberben összeszólalkozott a postással, mert szerinte nem kézbesítette rendesen a leveleit. A két nő között ekkor tettlegesség nem történt, de néhány órával később újra összefutottak. A dühös nő felszólította a postást, hogy álljon meg a kerékpárjával, aminek ő nem tett eleget, mert folytatni akarta a munkáját.

A nő ekkor elállta az útját, és kiabálva megindult felé azért, hogy megkarmolja az arcát. A postás azonban magánál tartott egy baltanyelet, amivel védekezésként ráütött a nő kezére. A támadója ettől még agresszívabb lett, dulakodni kezdett a kézbesítővel, és megsebesítette a kézfejét. Két szemtanú a postás segítségére sietett, aki így megúszta komolyabb sérülés nélkül.

Az ügyészség 1 év 4 hónap felfüggesztett börtönt kért rá arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalásról való jogáról is.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik