Belföld

Paranoid skizofréniában, és személyiségi zavarban szenvedett a káldi anyagyilkos

A szakértői vélemény szerint elmebetegségben, és személyiségi zavarban szendetett a gyilkosság idején az a káldi fiatalember, aki tavaly májusban leszúrta az édesanyját és kis híján megölte az édesanyjuk segítségére siető kistestvérét.

Az igazságügyi pszichiátriai szakértők szerint a férfi további kényszergyógykezelésre szorul. Mindezekre tekintettel a Szombathelyi Törvényszék fenntartotta a férfi további gyógykezelését az elsőfokú bíróság határozatáig.

A 20 éves munkanélküli G. Krisztián szeretett kötözködni. Előfordult, hogy az úttestről nem állt félre az autók elől, a sofőrt késsel fenyegette, amikor ezt szóvá tette. A családjával is többször volt konfliktusa, a nagymamája azután költözött el, hogy unokája többször is „földhöz vágta”.

Már a bűncselekmény előtti is napokban voltak veszekedések a család káldi otthonában. Először G. Krisztián, édesanyja és nevelőapja között, mivel fiú elvette a mobiljukat. G. Krisztián később a kiskorú testvérével és az édesanyjával keveredett szóváltásba a lakás konyhájában.

A férfi felvett egy 19 cm pengehosszúságú konyhakést és ezzel egyszer mellkason, egyszer pedig hason szúrta édesanyját, majd a kést a földre dobta. A kistestvére ekkor felugrott a székről és édesanyja védelmében neki támadt a bátyjának, aki erre felkapott a konyhaszekrényről egy 11,5 cm pengehosszúságú kést, és azzal támadt testvérére.

Verekedés közben a gyerek és a bátyja a konyhából a folyosóra keveredtek ki, ahová utánuk ment édesanyjuk, aki itt a folyosón végül összeesett. G. Krisztián a verekedés közben többször is melkason szúrta, s megvágta a testvérét, majd bement a folyosóról nyíló szobába, s megpróbálta becsukni az ajtót  testvére előtt, aki azonban benyomta az ajtót és megpróbálta kivenni a kést a kezéből.

G. Krisztián ekkor a kést megrántva elvágta a testvérének a kezét. G. Krisztián ezután földre dobta a kést és elmenekült a helyszínről, de a rendőrök másnap reggel elfogták. A férfi beismerte a bűnösségét, de igazából fel sem fogta, hogy mit művelt. A főügyészség szerint G. Krisztián beszámítási képessége kizárt, ezért a férfi felmentését és kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik