Belföld koronavírus

A koronavírusról egyeztetett Orbán orvosokkal

A kormányfő szeretné megismerni a lehető legtöbb szakértő véleményét.

Az orvostudomány képviselőivel egyeztetett Orbán Viktor. Ahogy Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte az MTI-vel, a kormányfő folytatta tudományos konzultációját az egyre súlyosbodó koronavírus-járvány miatt.

A Karmelita kolostorban tartott megbeszélésen ezúttal Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem járványtannal foglalkozó matematikusa, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója, Szócska Miklós a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának vezetője – korábbi egészségügyi államtitkárok –, Bedros Róbert, az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának beruházásával foglalkozó miniszterelnöki megbízott vett részt.

Orbán Viktor kiemelte: szeretné megismerni a lehető legtöbb szakértő véleményét annak érdekében, hogy a kormány továbbra is a kellő időben hozhassa meg a szükséges további döntéseket a betegség elleni védekezésről.

A kormányfő korábban virológus professzorokkal egyeztetett a járvány megelőzése érdekében szükséges intézkedésekről.

Kiemelt kép: Orbán Viktor kormányfő, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora (háttal) és Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet fõigazgatója a Karmelita kolostorban március 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik