Belföld

Az emberölést bevallotta, a kutya megverését tagadja a főbérlőjével végző VII. kerületi gyilkos

Bevallotta bűnösségét az a 28 éves sátoraljaújhelyi férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a 49 éves főbérlőjét tavaly januárban, a VII. kerületben, egy István utcai lakásban. Megtudtuk, hogy B. János Norbert a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során lényegében elismerte a gyilkosságot, a részletekre azonban már nem emlékezett. Azt viszont következetesen tagadja, hogy bántotta volna a lakásban lévő kiskutyát.

Az áldozat elszenesedett holttestére a tűzoltók találtak rá az egyik emelti lakásban. A lakásban egy ágy égett, amit gyorsan el is oltottak. Mivel az ingatlan több helyiségében is vérre lettek figyelmesek, ezért azonnal értesítették a rendőröket.

A BRFK fél órán belül elfogta a bérlőt és gyanúsítottként hallgatta ki különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és állatkínzás miatt; az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró pedig villámgyorsan le is tartóztatta a férfit.

Mivel a kényszerintézkedés törvényes indokai továbbra is fennállnak, ezért a Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának két hónappal történő meghosszabbítására. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és meghosszabbította B. János Norbert letartóztatását.

Fotók: BM OKF

Ajánlott videó

Olvasói sztorik