Belföld

Beismerte bűnösségét a 88 éves pándi férfit lapáttal agyonverő fiatal

Beismerte bűnösségét az a férfi, aki tavaly márciusban a lapát nyelével vert agyon egy nyugdíjast Pándon. A 24.hu értesülései szerint a férfi elismerte az ölési cselekményt, s azért ment el az idős férfihoz és feleségéhez, hogy elégtételt vegyen rajtuk a korábbi sérelmeiért.

Az emberöléssel és más bűncselekménnyel gyanúsított fiatal 2013 óta cselekvőképességet korlátozó, általános jellegű gondnokság alatt áll. A fiú több alkalommal is meglopta a 88 éves szomszédját, és haragudott rá, amiért feljelentette őt.

Olyannyira dühös volt rá, hogy korábban többször is életveszélyesen megfenyegette. Az ominózus éjszaka a nyugdíjasok házához ment, hogy bosszút álljon az állítólagos sérelmeiért. Felmászott a padlásra, majd a tetőt kibontva bemászott az épületbe, ahol egy lapátnyéllel több alkalommal megütötte a fején a bácsit, majd a fiatalabb élettársát is bántalmazta. Ezt követően magához vett egy házban talált mobiltelefont, majd távozott.

Az összevert párt másnap délután találták meg a hozzájuk látogató rokonaik. A 88 éves férfi a kórházba szállítást követően elhunyt, élettársa pedig 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A támadót az IMEI-be vitték megfigyelésre a bűncselekmény után, de javult az állapota, ezért később átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Az azóta elkészült szakértői vélemény szerint a férfi kóros elmeállapotban szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor, ám ez nem zárta ki abban, hogy felismerje a cselekménye súlyát. Azaz tudatában volt annak, hogy mit tett.

A Budakörnyéki Járásbíróság szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt két hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik