Belföld

Huszonöt év után emeltek vádat a karácsonyi bulin késelő koszovói gyilkos ellen

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az ellen az álnevet használó tavaly elfogott férfi ellen, aki halálra késelte az ismerősét egy karácsonyi bulin huszonöt évvel ezelőtt.

A negyvenkilenc éves koszovói férfi 1994 szeptemberétől Budapesten lakott. Mivel álnevet használt, ezért a belföldi nyilvántartásokban is így került regisztrálásra. A férfi 1994 december 25-éről 26-ára virradó éjszaka előbb egy étteremben, majd egy XVI. kerületi panzió bárjában szórakozott az ismerőseivel. Miután lerészegedett kötekedni kezdett a bár vendégeivel.

Egy ismerős honfitársa, a későbbi áldozat szintén a panzió bárjában tartózkodott. Hajnali öt körül a bárpultnál beszélgettek egymással, majd összevesztek és dulakodni kezdtek egymással. A vendégek szétválasztották őket, s mindkettőjüket lefogták. A férfi miután kiszabadult a fogásból, elővett egy kést és háromszor mellkason szúrta a honfitársát, majd elmenekült. A megkéselt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

A hatóságok megkezdték a férfi felkutatását, a büntethetőségének elévülése emiatt többször is megszakadt. A férfit Szlovéniában fogták el tavaly. Úgy tudjuk, hogy a koszovói férfi tagadja, hogy ő végzett volna a honfitársával 25 évvel ezelőtt.

A Fővárosi Főügyészség letöltendőt kért az emberöléssel vádolt  letartóztatásban lévő férfira azzal, hogy utasítsák ki Magyarország területéről. Az emberölés alapesete 5-15 évig szabadságvesztéssel sújtható. Mivel ennek a középmértéke 10 év, ezért információink szerint az elkövető 6-7 évet kaphat reálisan a több évtizedes időmúlás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik