Belföld koronavírus

Letartóztatták azt a siófoki nőt, aki koronavírus elleni vakcinát akart eladni egy vállalkozónak

A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás kísérlete miatt indítványozta annak a siófoki nőnek a letartóztatását, aki koronavírus elleni vakcinát próbált meg eladni egy helyi péküzem tulajdonosának.

A csaló a pécsi ÁNTSZ munkatársának kiadva felszólította a tulajdonost telefonon, hogy utaljon át egy megadott számlaszámra 5 millió forintot 100 darab koronavírus elleni vakcináért és a cég telephelyeinek fertőtlenítéséért, ellenkező esetben az üzemet bezárják. A cég tulajdonosa nem küldte el a kért összeget, hanem rögzítette a hívást és feljelentést tett a rendőrségen.

A nyomozók a hangfelvétel és a híváslista alapján egy nap alatt azonosították a feltételezett elkövetőt, akit múlt csütörtökön el is fogtak a lakóhelyén. A siófoki nőnél tartott házkutatás alkalmával a rendőrök lefoglalták a híváshoz használt mobiltelefont, de más bűncselekményből származó tárgyakat is találtak. Úgy tudjuk, hogy a nő a nyilvánvaló bizonyítékok ellenére tagadta a bűnösségét a kihallgatása során.

Kiderült, hogy a nő már korábban is követett el bűncselekményeket, februárban nem jogerősen 1 év 7 hónap letöltendőre ítélték több rendbeli lopás miatt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a csalót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik