Belföld

Közös zárkájukban jött rá egy fegyenc, hogy az ő bűne miatt kapott nyolc és fél évet a társa

Perújítási nyomozást rendelt el a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség egy négy éve jogerősen befejezett büntetőügyben. A perújítást az elítélttel közös zárkában ülő férfi indítványozta arra hivatkozással, hogy a cellatársa terhére rótt bűncselekményt valójában ő követte el.

A Bács-Kiskun megyei férfi ellen 2013-ban elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérlete és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amelynek eredményeként a bíróság nyolc év hat hónap szabadságvesztésre ítélte.

A perújítási indítványt a szabadságvesztés-büntetését jelenleg is töltő elítélt javára annak zárkatársa terjesztette elő, arra hivatkozva, hogy a bűncselekményt ő követte el. Indítványa szerint épp az elítélttel közös fogvatartás során folytatott beszélgetéseik alapján szerzett arról tudomást, hogy az általa elkövetett bűncselekmények miatt más személyt ítéltek el.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a beadvány alapján azért rendelt el perújítási nyomozást, hogy ennek keretében a nyomozó hatóság a perújítási indítványban előadott új bizonyíték hitelességét ellenőrizze. A perújítási eljárás lefolytatásának kezdeményezéséről az ügyészség a perújítási nyomozás eredménye alapján dönt.

Fotó:24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik